Asics Gel Resolution 7 Clay

Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Asics Gel Resolution 7 Clay
Méret
29 990 Ft
Asics Gel Resolution 7 Clay


SZÉLESSÉG: STANDARD (D)

Az ASICS férfi GEL-RESOLUTION ™ 7 CLAY teniszcipője FLUIDRIDE ™ középtalppal rendelkezik a kiemelkedő rugalmasságért és párnázottságért. A DUOMAX ™ technológia megakadályozza a lábak befelé dőlését, míg a TRUSSTIC SYSTEM ™ komponens segít megelőzni a cipő mozgás közbeni csavarodását. Az extra pattogás a rugós SpEVA ™ 45 talpbetétből származik, a hátsó és elülső GEL ™ technológia pedig extra párnázásról és ütéselnyelésről gondoskodik. Ez a cipő alkalmas az ortézis viselőknek az eltávolítható ORTHOLITE ™ talpbetét miatt. A GEL-RESOLUTION ™ 7 CLAY teniszcipő PGUARD ™ lábujjvédőjével és tenisz-specifikus AHAR ™ talpával segíti a játékosokat a pályán valómozgásban.
Adatok
Cikkszám
E752Y_0116
Asics Jellemzők

AZ ASICS TÖRTÉNETE

1949-ben a japán Kihachiro Onitsuka a következő elhatározással alapította meg az Onitsuka Tiger vállalatot: olyan sportcipőket akart előállítani, amelyek a világ minden táján segítenek a sportolóknak abban, hogy személyes céljaik elérése közben megőrizzék egészségüket. Ez a kis vállalkozás nőtte ki magát az ASICS nagyvállalattá. A sporttörténelmi sikerekkel büszkélkedő ASICS már több mint 60 éve foglalkozik sportcipők és sportruházati cikkek gyártásával, és innovatív kutatásaival már hat évtizede fejleszti termékeit és újítja meg technológiáit.

A vállalat koncepciói mögött pedig mindig az az ösztönző erő állt, hogy az új megoldásokkal hozzájáruljon a sportvilág fejlődéséhez. Ennek alapja az a tudományos munka, amelynek során a japán Kobe városában található ASICS Kutatócentrum cipőfejlesztéssel foglalkozó munkatársai a kutatás minden szakaszában szorosan együttműködnek a sportolókkal a világ minden tájáról. A profik együttműködésnek köszönhetően a sporttermékekkel kapcsolatban számtalan rendkívül innovatív megoldás született. Annak érdekében, hogy az ASICS cipők és anyagok a manapság kapható legkényelmesebb és egyúttal legstrapabíróbb termékek közé tartozzanak, és hogy segítségükkel mindenki – profi és amatőr sportolók egyaránt – hatékonyan érhesse el a célját, a vállalat olyan koncepciókat és technológiákat alkotott meg, mint például a GELTM rezgéscsillapító rendszer, az IMPACT GUIDANCE SYSTEM (I.G.S.TM), a SPACE-TRUSSTIC rendszer vagy a BIOMORPHIC technológia. Így a következetes, innovatív, a tudományon és a sportolókkal való együttműködésen alapuló munka segítségével elérhetjük célunkat: azáltal, hogy technológiáinkkal fejlesztjük a sporttermékeket, támogatjuk a versenyzőket és a szabadidejükben aktívan sportolókat személyes, sporttal kapcsolatos céljaik elérésében és életstílusuk kibontakoztatásában.

Nevünk, az ASICS, tükrözi szemléletmódunkat, a márkanév ugyanis egy betűszó a latin mondásból: „Anima Sana In Corpore Sano”, amely magyarul így hangzik: „Ép testben ép lélek.”

A SPORTCIPŐK JELENTŐSÉGE

Mindegyik sporthoz kell egy jó cipő. Mindegy, hogy a sportoló előre, vagy egy másik irányba mozog, a lábak által kifejtett erő a lábakról a talajra tevődik át, és mozgást eredményez. A láb elmozdulása a cipőben, vagy a láb, illetve a cipő bármilyen instabilitása kiegyensúlyozó mozgásra kényszeríti a sportolót, ez pedig nem csak értékes energiát emészt fel, hanem bizonyos körülmények között növelheti a sérülés kockázatát. Ezért az ASICS sportcipőinek gyártásakor különös hangsúlyt fektettünk a dinamikus stabilitásra. A SPACE-TRUSSTIC rendszer, a DUOMAX és a PERSONAL-HEEL-FIT (P.H.F.) technológiák szinte természetes és rendkívül hatékony mozgásformát eredményeznek, amelyek során az energiaveszteség a lehető legkevesebb, a sérülés kockázata pedig a lehető legkisebb.

AZ ASICS LEGFONTOSABB TECHNOLÓGIÁI

Minden innovatív, sportcipőkkel kapcsolatos megoldásnak, amelyet az ASICS fejlesztett ki, világos célja van: az adott sportoló teljesítőképességének növelése. Ebből kifolyólag mindig az adott amatőr vagy profi sportoló specifikus igényeiből indulunk ki. Így voltunk képesek olyan sportcipőket megalkotni, amelyek épp annyira stabilak, mint amennyire kényelmesek, és a lehető legkisebbre csökkentik az ízületek terhelését, miközben elősegítik a láb természetes mozgását. Ezt a sportcipőt nem csupán hordani fogja: lábának szinte a részévé válik majd. És ez még nem minden. A komfortfokozatot növeli a szilikonalapú ASICS GELTM rezgéscsillapító rendszer, amely már majdnem húsz éve az ASICS sportcipőknél alkalmazott legfontosabb technológia. A talp elülső és hátsó részén célzottan elhelyezett GEL TM elemek hatékonyan csökkentik az ütközések erejét, amelyek futás közben terhelik a test ízületeit. Tehát arról gondoskodnak, hogy lábait futáskor a lehető legkevesebb terhelés érje. A futók nem mindig azért fejezik be a futást, mert fáradtak, hanem gyakran azért, mert a lábuk nincs összhangban a sportcipővel, ami megnehezíti a futást. Ezért dolgozott ki az ASICS olyan koncepciókat és technológiákat, amelyek segítségével a cipő jobban alkalmazkodik viselőjének igényeihez, és kevésbé akadályozza a futást. A legújabb, a cipő felső részébe épített BIOMORPHIC technológiának köszönhetően a lábfej meghajló részének anyaga kevésbé gyűrődik meg, kisebb nyomást fejt ki a lábra, és így kisebb a súrlódási potenciál, aminek következtében a láb kevésbé hólyagosodik ki, és a cipő még tökéletesebben illeszkedik a lábra.

A REZGÉSCSILLAPÍTÁS ÉS A TÖKÉLETESEN ILLESZKEDŐ FORMA MELLETT AZ ASICS CIPŐK MÁSIK FONTOS ELŐNYE A STABILITÁS.

A DUOMAX védőrendszer lényege, hogy a középtalp két vagy több különböző keménységű anyagból áll. A rendszer csökkenti a túlzott pronációt, és az ízületek terhelése is jelentősen csökken, így a sportoló a lehető legtermészetesebben tud mozogni. Következmény: a sérülés kockázata minimálisra csökken, a lábizmok pedig a lábak stabilizálására fordított energia előállítása helyett a futómozgásra „koncentrálhatnak”. A SPACE-TRUSSTIC rendszer könnyű, a középtalpba épített stabilizáló egység, amely összekapcsolja a lábfej hátsó és elülső részét, és segíti a középtalp felkészülését az ellökési fázisra. Stabilitást biztosít, és a lábat mozgásra optimális helyzetben tartja. A rendszernek köszönhetően az energia a teljes lábon egyenletesen és hatékonyan oszlik el egészen addig a pillanatig, amíg a lábujjak felemelkednek a talajról.